Vil du gerne vide mere om, hvordan det var at være Lance Armstrongs træningspartner? Eller vil du gerne vide, hvordan du justerer dit gear? Så findes der gode cykelbøger om dette.

Men der findes faktisk så mange cykelbøger, at det kan være svært at få et overblik over dem alle. Derfor har jeg her samlet de 9 bedste cykelbøger ifølge mig, som enhver cykelentuatist enten bør have læst eller have stående på sin bogreol.

1. Cykel almanak

Rolf Sørensen cykelalmanakSkulle du eje én cykelbog, så vil jeg anbefale dig Cykel almanak skrevet af Rolf Sørensen. Over bogens 500 sider får du (1) en løbskalender, hvor 100 væsentligste løb beskrives, (2) et træningsprogram over 12 måneder for 3 niveauer, (3) interviews med nogle af de største cykelstjerner, (4) tips og tricks samt (5) en fotoserie. Dvs. alt den viden du behøver i én bog.

Pris: 264,95 kr.

Kan købes hos Saxo

2. Sort kaffe & hvide sokker

Sort kaffe & hvide sokkerSort kaffe & hvide sokker samles 12 af Danmarks bedste cykelryttere gennem tiden – fx Bjarne Riis, Rolf Sørensen mv. – til en snak om sjove oplevelser (ligefra deres største genistreger til deres største taktiske brøler) samt diverse tips og tricks om cyklen, tøjet og træningen. Bogen er glimrende underholdning for de passionerede cykelfans og dedikerede motionister.

Pris: 298 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


3. Cykelreparation

CykelreparationBogen Cykelrepation er et must-have for dedikerede cykelmotionister. For med denne bog kan du undgå at skulle gå ned i din lokale cykelhandler med din racercykel, når den skal efterses, repareres eller vedligeholdes. For denne bog guider dig til alt lige fra den daglige vedligeholdelse til de mere avancerede teknikker som fx hjulopretning eller gearjustering.

Pris: 269 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


4. De høje bjerge

De høje bjergeDe høje bjerge beskrives Europas 50 mest legendariske stigninger. Det er en perfekt bog, hvis du allerede har kørt de mest kendte stigninger – som fx Mont Ventoux, Alpe d’Huez, Monte Zoncolan mv. – og derfor ønsker lidt inspiration til det næste bjerg som skal cykles. Hver stigning beskrives med flotte billeder, profiler af stigningerne og kort.

Pris: 298 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


5. Racercykel træning

Racercykel træningVil du gerne have en bog om, hvordan du skal sammensætte din træning, kost og øvelser for at optimere din performance, så kan cykelbogen Racercykel træning anbefales. I bogen bliver du guidet igennem flere forskellige niveauer af din cykeltræning – ligefra det basale om til det mere avanceret såsom hvordan du fx optimerer din restituering.

Pris: 249 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


6. Tri – Den ultimative træningsbog

Tri - Den ultimative træningsbogEn anden bog som også kan anbefales, hvis du vil optimere din performance er bogen Tri – Den ultimative træningsbog. Bogen henvender sig godt nok til triatlonudøver, men er stadig meget brugbar for almindelige landevejscyklister. Da dens tip om teknik, træning, ernæring og psykologi sagtens kan videreføres over til landevejscyklister.

Pris: 349 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


7. Det hemmelige løb

Det hemmelige løbI cykelbogen Det hemmelige løb fortæller den forhenværende cykelrytter Tyler Hamilton om livet som professionel cykelrytter som var præget af løgne, korruption og ikke mindst omfattende doping. Tyler indrømmer bl.a. sit eget og ikke mindst forklarer Lances omfattende dopingmisbrug. En spændende bog, som jeg blev fanget af med det samme.

Pris: 259 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


8. De skønneste cykelture i Europa

De skønneste cykelture i EuropaSkal du på cykelferie i Europa, så er De skønneste cykelture i Europa cykelbogen du skal eje. Bogen er skrevet af Thorsten Brönner, som har rejst Europa tyndt for at finde de bedste steder til cykelferie i Europa. I alt 16 lande ligefra Skandinavien til Montenegro. Hvert land beskrives grundigt, og der er en hel del flotte billeder for hvert land.

Pris: 289 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


9. Bog: Moutainbike

Mountainbike bogVil du gerne lære mere om mountainbike, så du får en bedre forståelse af køreteknikken, hvordan du træner optimalt, hvordan du vedligeholder din cykel mv., så er “Mountainbike” bogen som du skal eje. Bogen er letlæselig og skrevet af Per Henrik Brask, som er uddannet cykeltræner. Han ved derfor, hvad han snakker om.

Pris: 249 kr.

Kan købes hos Cykelpartner


Alle disse bøger kan du også finde som lydbøger hos en lydbogstjeneste som Mofibo el. Bookbeat der tilbyder gratis lydbøger i en begrænset periode. Mener du, at jeg mangler en god cykelbog på denne liste? Så lad mig endelig høre det nede i kommentarfeltet.