Skal du på cykelferie eller vil gerne bare planlægge ruten for din næste cykeltur? Så kan det være en god ide at lave en cykelruteplan. Men hvordan laver man lige sådan en? Og endnu vigtigere, hvordan får man vist cykelruteplanen på sin smartphone?

Netop det vil jeg vise dig i dette indlæg.

Lav din cykelrute i Strava

Strava er et program, som du kan bruge til at tracke din cykelturer.

Men udover dette har det også en rigtig smart funktion, hvor du kan lave din egen cykelrute og få den vist på din smartphone. Har du derfor ikke allerede en bruger, skal du naturligvis som det første få oprettet dig en Strava bruger (det er gratis at bruge).

Når du har oprettet en bruger, skal du gå op under Dashboard og trykke på My Routes. Her vil du komme ind på en ny side, hvor du skal trykke på Create New Route.

Lav en cykelruteplan

Herefter vil du få vist et kort, hvor du bare skal finde startpunktet på din rute. Når du har fundet det, trykker på det punkt, hvor din rute skal starte (fx har jeg valgt Kongens Have i København som mit startpunkt).

Startpunkt på cykelrute

Herefter er det bare at trykke på de punkter på kortet, hvor du gerne vil cykle. Så vil Strava automatisk lave deres bud på den bedste vej derhen.

Strava cykelrute

Du kan selvfølgelig sagtens ændre dette. Det gør du ved at finde det punkt på ruten du vil ændre. Og så holde musen nede og trække ruten derhen, hvor du vil have den skal være.

Ændre cykelrute

Herefter er det bare at lave din cykelrute færdig. Når du har lavet den færdig, trykker du på Save oppe i højre hjørne. Derefter giver du ruten et navn og trykker på Save.

Gem cykelrute

Nu har fået lavet din cykelrute. Godt gået!

Så er det tid til, at du skal få den vist på din smartphone.

Få vist cykelruten på din smartphone

For at få vist cykelruten på din smartphone, skal du downloade Strava app’en til din smartphone (fås både til Android og iOS).

Åbn derefter Strava app’en og log ind med din bruger. Gå derefter ind på din profil og helt ned i bunden af siden og tryk på Routes (vær opmærksom på, at det kan se lidt anderledes ud på en iPhone).

Vælg rute i Strava

Herefter trykker du på Use route ud fra den rute, som du vil cykle.

Brug ruten på smartphone

Derefter vil du få vist ruten på din smartphone.

Tryk herefter på den røde cirkel for at tracke din tur, og derefter på det lille kort ikon nede i højre hjørne, så du kan følge ruten.

Se kort

Sværere er det ikke.

Godt tip: Det kan være en god ide at erhverve sig en mobilholder til din cykel. Så vil din smartphone være monteret på dit styr, og du vil derfor nemt kun følge din rute, mens du cykler.

Har du nogen spørgsmål til ovenstående, så skriv endelig nede i kommentarfeltet. Vil meget gerne hjælpe dig.