Ladcykler fås i mange farver og former og har været igennem en rivende udvikling siden den begyndte at blive populær med den oprindelige Christiania ladcykel. Den var dog uden el og nu vil de fleste gerne have en ladcykel med el, så det bliver nemmere at transportere de børn og indkøb den skal bruges til.

El-ladcykler især praktisk for familier og inden man køber en er det godt at undersøge hvad der kan forventes af rækkevidde og hastighed. Her kan du læse meget generelt om rækkevidden og hastigheden på el-ladcykler.

Hvor hurtigt kører en el-ladcykel?

I princippet kan du køre ligeså hurtigt du vil på en el-ladcykel, det er der som sådan ikke nogen begrænsning på, det højeste jeg nogensinde har været oppe på er 40 km/t på vej ned ad Geels Bakke. Der er dog en begrænsning på hvor meget motoren hjælper, og reglementet siger at den ikke må hjælper til mere end 25 km/t, så herfra skal du selv lægge kræfterne til at køre hurtigere.

En el-ladcykel kan altså max. køre 25 km i timen med hjælp fra elmotoren, men med benkraft kan du køre hurtigere, dog er det svært med 2 børn på flad vej el. op ad bakke at køre hurtigere end dette over længere tid.

Hvor langt kan man kører på en el-ladcykel?

Hvor langt du kan køre på el-ladcykler afhænger af hvor hvilket batteri der følger med til din ladcykel når du køber den. Tager man f.eks. og kigger på det danske cykelmærke Wildenburg og deres el-ladcykel, så kan de køre ca. 45 km på en opladning afhængig af de ydre forhold der gør sig gældende, især temperatur, medvind/modvind og hvor tungt den er lastet har stor betydning for det endelige antal kilometer en el-ladcykel kan køre.

Ser man på hvad andre el-ladcykler reklamerer med at de kan køre på en opladning, så er det typisk mellem 30-50 km, igen afhængig af vind og vejr mm.

Hvad koster en el-cykel med lad?

El-cykler med lad kan koste alt fra ca. 20.000 kr. til over 60.000 kr. Der findes forskellige typer og mærker med forskellige kvaliteter, hvorfor det kan variere så meget. F.eks. kan du få el-ladcykler der er Long Johns og du kan få el-ladcykler til mange børn. Nogle er mere agile og beregnet til at køre op og ned, mens andre egner sig godt til kortere afstande. Du kan se et udvalg af el-ladcykler her.

Der kan altså være stor forskel i prisen på en el-cykel med lad vs. en uden lad, men generelt findes begge slags el-cykler fås i mange prisklasser.

Kan man montere el på sin ladcykel?

Hvis du allerede har en ladcykel uden el, så findes der mulighed for at købe en el-motor og montere den på din ladcykel så den bliver til en el-ladcykel.

Jeg vil klart anbefale dig at købe en el-ladcykel fra start af, men det kan være en fin løsning hvis du allerede har en ladcykel uden el.