Mountainbike slanger er helt anderledes end slanger til alm. city bikes og racercykler. Typisk er en MTB slange bredere og enten mindre el. større i omkredsen end de typiske 28 tommer. Her kan du blive klogere på cykelslanger til mountainbikes.

Hvilken slange til MTB?

Normalt – med det mener jeg de fleste mountainbikes – skal du bruge en slange der har størrelsen 26″ el. 29″ og en tykkelse på 1.75-2.50 eller et sted der imellem. Tykkelsens interval afhænger ofte af hvilket slangemærke du vælger.

Derudover bruger mange mountainbikes racerventiler, hvilket du skal være opmærksom på, da de er smallere end dunlop ventiler og en dunlop ventil vil derfor ikke kunne komme igennem fælgen.

Husk altid et se på dit dæk, hvilken størrelse slangen skal have. Skal du have et nyt dæk, er det selvfølgelig størrelsen på det nye dæk du skal lede efter.

Slanger til mountainbike

Der findes slanger til mountainbike i flere forskellige størrelser. Du kan altid se på dit mountainbike dæk hvilken størrelse slangen skal have, og ud fra det købe din nye slange. De størrelser du typisk vil se på et mountainbike dæk ser således ud:

  • 26 x 2.00 /
  • 27,5 x 2.00
  • 29 x 2.00

Skråstregen herover viser bare at størrelse kan fremgå på to måder, og ofte ser man begge måder indskrevet på dækket. Udover størrelsen skal du være opmærksom på ventilen. Mange mountainbikes bruger racerventiler, men slanger til mountainbikes kan altså også fås med autoventil og dunlop ventil.

MTB slange 26″

Herunder finder du et udvalg af slanger til mountainbike cykler med 26″ hjul. Du skal dog være opmærksom på tykkelsen og ventilen du vælger, er den der også passer til din cykel. Dette fremgår af dækket på din cykel.

MTB slange 27,5″

Herunder finder du et udvalg af slanger til mountainbike cykler med 27,5″ hjul. Du skal dog være opmærksom på tykkelsen og ventilen du vælger, er den der også passer til din cykel. Dette fremgår af dækket på din cykel.

MTB slange 29″

Herunder finder du et udvalg af slanger til mountainbike cykler med 26″ hjul. Du skal dog være opmærksom på tykkelsen og ventilen du vælger, er den der også passer til din cykel. Dette fremgår af dækket på din cykel.

Hvor mange bar skal der i en mountainbike?