Jeg har tidligere her på bloggen ytret min begejstring for Strava. Strava har alt det, som en cykel tracking program skal have (fx kan du selv lave din egen cykelrute i det).

En af de geniale ting ved Strava er, at du kan følge professionelle cykelryttere som fx Michal Kwiatkowski. Dette giver dig et helt unik indblik i deres træning og løb (fx kan du analysere dem i Tour de Frances etaper), og ikke mindst giver det dig mulighed for at sammenligne dine egne tider med deres tider via Stravas segmenter.

Derfor har jeg i dette indlæg samlet 7 professionelle cykelryttere, du kan følge på Strava.

1. Laurens ten Dam

Laurens ten Dam

Foto: Angelo Giangregorio

Laurens ten Dam er professionel cykelrytter for holdet Team LOTTO NL-Jumbo og en af de mest kendte cykelryttere på Strava. Ten Dam uploader alle sine turer op på Strava, og det er både træningsturer og etaper fra fx Tour de France.

Dette kan give dig et unikt indblik i hvor mange timer 9. pladsen i Tour de France i 2014 cykler, hvor hurtigt han cykler og ikke mindst hvor mange km han cykler.

Følg Laurens ten Dam

2. Michal Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski - Strava

Foto: Otto Kristensen

Den unge polak Michal Kwiatkowski fra Etixx – Quick-Step er en anden meget kendt cykelrytter som uploader sine ruter fra træning og løb til Strava.

Michal Kwiatkowski blev i 2014 på flotteste vis verdensmester i landevejscykling, som kan ses på Strava. Her kan man tydeligt se hans angreb på den sidste bakke (hvor han desværre kørte fra Michael Valgren), som endte med at give ham den flotte regnbuetrøje.

Følg Michal Kwiatkowski

3. Niki Terpstra

Niki Terpstra

Foto: Wei Yuet Wong

Hollænderen Niki Terpstra er endnu en cykelrytter fra Etixx – Quick-Step, hvis ruter fra træning og løb kan analyseres på Strava.

Niki Terpstra har igennem sin flotte karriere vundet et stort antal af etaper, fx etaper i løb som Dauphiné Libéré og Tour of Qatar. Men hans største sejr nogensinde må nok siges at være Paris-Roubaix i 2014, som han ifølge Strava vandt med 41,5 km/t i snit.

Følg Niki Terpstra

4. Thibaut Pinot

Thibaut Pinot

Foto: Dprezat

Thibaut Pinot fra Française des Jeux er Frankrigs store håb for en fremtidig Tour de France vinder, og endnu en cykelrytter du kan følge på Strava.

Thibaut Pinot fik i 2014 en flot tredjeplads i Tour de France og vandt ungdomstrøjen. Så vil du prøve at sammenligne dig med en af de bedste klassementrytter, så prøv at find et bjerg segment fra TDF i 2014 som du har kørt og sammenlign det med Pinots tid.

Følg Thibaut Pinot

5. Andre Greipel

Andre Greipel - Strava

Foto: Arjan van den Oudenrijn

Andre Greipel fra Lotto-Suedal er måske den mest kendte cykelrytter du kan finde på Strava. Gorillaen, som han kaldes, har vundet et utal af sejre igennem sin karriere.

Heriblandt en del sejre i Tour de France. Hans seneste sejr i Tour de France var på 5. etape i 2015, hvor han ifølge Strava kom helt op på næsten de 70 km/t i den afgørende sprint. Dette giver dig et helt unik indblik i en af verdens bedste sprinter.

Følg Andre Greipel

6. Robert Gesink

Robert Gesink

Foto: J|L Photography

Robert Gesink er endnu en cykelrytter fra Team LOTTO NL-Jumbo som aktivt bruger Strava, både med ruter fra hans træning og løb.

Robert Gesink deltager desuden ofte i Stravas udfordringer, hvilket givet dig mulighed for at konkurrere direkte mod ham (fx hvem der cykler flest km en given måned). Du skal dog nok stramme dig an, hvis du har intentioner om at vinde over ham.

Følg Robert Gesink

7. Romain Bardet

Romain Bardet

Foto: Georges Ménager

Romain Bardet er endnu en af Frankrigs store cykel håb, og ligesom Frankrigs andet store håb – Thibaut Pinot – er Bardet også bruger af Strava.

Romain Bardet er desværre ikke ligeså god som de andre på denne liste til at få uploadet sine ruter. Men det skal ikke afholde dig fra at følge ham på Strava, da han stadig uploader trænings-/løbspas som er interessante at analysere.

Følg Romain Bardet

Mener du, at jeg mangler nogle professionelle cykelryttere, som man skal følge på Strava? Så skriv det endelig nede i kommentarfeltet.